Dagboek van een chauffeur in Corona tijd

Dagboek van een chauffeur in Corona tijd

25 juni 2020

Van lege wegen naar terugkerende drukte

Hans van Dijken is 54 jaar en woont met zijn vrouw in Ten Boer. Sinds drie jaar rijdt hij voor Koopman TransMission op een bakwagen. Voor TON Magazine hield Hans zeven weken een weekboek bij over zijn ervaringen als chauffeur in coronatijd. 

 

Vier dagen in de week rijdt Hans nationale stukgoeddistributie. Hij vervoert van alles; van internetartikelen tot medicatie, van fietsen tot graszoden en van bouwmaterialen tot levensmiddelen.

 

In coronatijd is het druk in de winkeldistributie. “Er is geen verschil in volume, maar we vervoeren wel andere goederen. Veel meer internetbestellingen. Spullen voor de tuin: pergolapalen, schuttingdelen, zand en bestrating. En veel fitnessapparatuur.”

 

Aan het einde van de dagboekperiode ziet Hans langzamerhand weer ‘normale spullen’ in zijn bakwagen verschijnen. Producten die hij sinds half maart niet meer vervoerde, zoals disposables voor snackbars. Alles dus weer bij het oude? “Omdat het zo lang duurt, moet je wel alert blijven op de regels die er zijn”, meent Hans. 

 

Lees het dagboek van Hans van Dijken in TON Magazine